ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας (ΕΕΚΧ-ΚΒ) εκπροσωπεί τους επιστήμονες (κλινικούς χημικούς, χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γιατρούς, κ.α) που έχουν ως αντικείμενο απασχόλησης την Κλινική Χημεία. Οι επιστήμονες αυτοί εργάζονται:

Στα εργαστηριακά τμήματα των Νοσοκομείων, κυρίως Βιοχημικά αλλά και Βιοχημικά-Μικροβιολογικά, Μικροβιολογικά, Ορμονολογικά, Αιμοδοσίας, Αιματολογικά, Μεσογειακής αναιμίας, Ανοσολογικά, Παθολογοανατομικά, Πυρηνικής ιατρικής κ.α., στα εργαστηριακά τμήματα άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κλινικών, στα Πανεπιστήμια, σε ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΕΚΧ-ΚΒ ιδρύθηκε το 1989 και αριθμεί σήμερα περισσότερα από 500 μέλη Tακτικά, Aρωγά και Eπίτιμα.

Η ΕΕΚΧ-ΚΒ είναι η μόνη Ελληνική Επιστημονική Εταιρία μέλος της IFCC (International Fedaration of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine) και της EFLM (European Federation of Clinical Chemistry & laboratory Medicine).

Η σύνθεση της Εταιρίας με βάση το πτυχίο έχει ως εξής:
Χημείας: 52,8%
Βιολογίας: 23,8%
Βιοχημείας: 12,1%
Ιατρικής: 6,8%
Φαρμακευτικής: 1,9%
Λοιποί: 2,6%
Το 43% των μελών έχει μεταπτυχιακές σπουδές.

EFLM Academy

EFLM Academy
Ο στόχος της είναι να παρέχει έναν διαδικτυακό τομέα που περιλαμβάνει μια πλατφόρμα πληροφοριών και επικοινωνίας Να υποστηρίξει την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των επαγγελματιών υγείας εργαστηρίου ·

Μέλη: Όλα τα άτομα που ενδιαφέρονται για την εργαστηριακή ιατρική, Εκπρόσωποι εταιρειών διαγνωστικών

Τα μέλη των Εθνικών Εταιρειών / Ενώσεων της EFLM που πληρούν επίσης τις προϋποθέσεις για τους «Ευρωπαίους Ειδικούς στην Εργαστηριακή Ιατρική», συμμετέχοντας στην Ακαδημία EFLM, εγγράφονται αυτόματα στο Μητρώο EFLM (χωρίς επιπλέον κόστος). Από την 1η Ιανουαρίου 2020, η συμμετοχή στο Μητρώο EFLM θα είναι δυνατή μόνο με την υποβολή αίτησης στο EFLM Academy. Τα οφέλη της συμμετοχής στην EFLM Academy αναφέρονται παρακάτω:

Οφέλη:

  • Δωρεάν on-line συνδρομή στο CCLM, το επίσημο περιοδικό της EFLM.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε έγγραφα του Ινστιτούτου Κλινικών Εργαστηριακών Προτύπων (CLSI) – αυτό ισχύει μόνο για μέλη της Ακαδημίας EFLM που έχουν εγγραφεί συλλογικά μέσω της Εθνικής τους Εταιρείας.
  • Συνδρομή CLSI με μειωμένη τιμή (25% της έκπτωσης) – αυτό ισχύει για μεμονωμένα μέλη της Ακαδημίας EFLM.
  • Μειωμένο τέλος εγγραφής σε όλα τα συνέδρια και τα μαθήματα EFLM *
  • Δωρεάν πρόσβαση σε διαδικτυακά σεμινάρια EFLM.
  • Τακτικές ειδοποιήσεις μέσω e-mail για όλες τις δραστηριότητες, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες του EFLM.

Πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος?

Block Enrolment από τις Εθνικές Εταιρείες

Η EFLM ενθαρρύνει τις Εθνικές της Εταιρείες να δημιουργήσουν αυτόματη εγγραφή των μελών της στην Ακαδημία EFLM. Απαιτούνται δύο απλά βήματα για την ενεργοποίηση μιας εγγραφής Block.:

 

Συμφωνητικό

Η εγγραφή block βασίζεται σε συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της EFLM και της Εθνικής Εταιρείας. Σημαντικό: οι συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια του έτους θα ισχύουν για εγγραφές που ξεκινούν τον επόμενο χρόνο (δηλαδή εάν υπογραφεί συμφωνία τον Απρίλιο του 2021, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2022).

Ο κατάλογος των μελών για εγγραφή

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, οι Εθνικές Εταιρείες θα κληθούν από το Γραφείο EFLM να στείλουν τη λίστα των μελών που θα εγγραφούν για το επόμενο έτος. Το ετήσιο τέλος είναι 15 ευρώ και ισχύει από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου.